inboedelverzekering

inboedelverzekering

Inboedelverzekering

Met de goedkope inboedelverzekering vergelijker van Uwverzekering zijn alle spullen in uw huis verzekerd tegen schade of verlies. Zelfs het eten in de vriezer is bij sommige verzekeraars meeverzekerd. Alle risico’s uitsluiten? Veel verzekeraars bieden de Allriskdekking die ok de meeste schade die u zelf maakt gedekt! En heeft u uw beveiliging extra goed geregeld? Dan krijgt u bij sommige verzekeraars een lagere premie én extra.

Hoe hoog moet mijn inboedelverzekering zijn

Hoe hoog moet ik mij nu verzekeren?
Je hoort vaak dat mensen onderverzekerd blijken te zijn. Bij onderverzekering krijg je niet de gehele schade uitgekeerd. Tegenwoordig zijn veel verzekeraars over gestapt op een inboedelwaarde meter. Aan de hand van je gezinsinkomen, soort woning en samenstelling van jouw gezin of woonsituatie wordt er dan een waarde toegekend.

Extra dure spullen zoals een geluidsinstallatie verzekeren<h\3>
Let vooral op je extra dure spullen. Er zijn mensen die een geluidsinstallatie hebben van bijvoorbeeld meer dan 50.000 euro. Of wat dacht je van een dure verzameling van postzegels? Let er op dat je dat wel zoveel als mogelijk aangeeft.

Wat is er meestal gedekt bij een inboedelverzekering?

Een all-risk inboedelverzekering
De inboedelverzekering heeft vaak verschillende dekkingen. Voor schade brand, blikseminslag en ontploffingen ben je meestal verzekerd. De top uitgebreide dekking heb je met een all-risk verzekering. Ook kleine gebeurtenissen in huis zijn dan gedekt. Bij een all-risk verzekering ben je onder andere verzekerd voor:

Schade door Water
Diefstal
Inhoud vriezer of koelkast bij stroomuitval

Tuinmeubelen
kroonluchters

Beperkende voorwaarden van een inboedelverzekering
Ondanks dat je met een inboedelverzekering veel verzekert, heb je vaak wel te maken met standaard verzekerde bedragen.
Goed opletten bij bijvoorbeeld:

Sieraden: standaard bedragen tegen diefstal verzekerd.
Audiovisuele apparatuur: veel verzekeraars hanteren maximum uitkering bij diefstal.
Antiek, schilderijen bijv. zijn alleen gedekt tegen dagwaarde. Vaak is de échte waarde hoger.
Daarom is het verstandig om waarde vast te laten stellen door een expert in een taxatierapport (als het om dure spullen gaat die niet standaard meer te krijgen zijn)
Diefstal vergoeding voor geld is altijd beperkt.

De beperkingen van een inboedelverzekering
Een aantal gebeurtenissen zijn in een inboedelverzekering standaard niet verzekert. Denk hierbij aan schade die moedwillig is veroorzaakt of schade door oorlog wapenopstand etc. Ook dekt je inboedelverzekering niet alle vormen van natuurgeweld, zoals aardbevingen, uitbarstingen of overstromingen.

Wil je meer dekking / verzekering?
Je moet dit apart aangeven en waarschijnlijk een hogere premie betalen. De verzekeraar zal dan ook eisen stellen aan de manier waarop je met jouw spullen omgaat. Wil je dure sieraden verzekeren voor een hoog bedrag? Dan kan de verzekeraar je verplichten een kluis te kopen. Voor dure spullen kun je ook een losse kostbaarhedenverzekering afsluiten. Premie en voorwaarden daarvan zijn vaak gunstiger dan een inboedelverzekering.

Op zoek naar een inboedelverzekering?
Let dan goed op de voorwaarden. Deze verschillen vaak per verzekeraar. Via onze website kun je eenvoudig een vergelijk maken voor een inboedelverzekering.